Využití oříškových krémů

Velmi často nám chodí dotazy ohledně využití oříškového krému, tak přinášíme souhrnný návod a inspiraci, jak lze naše produkty využít a jak si osladit život.

 

Olej či bílé útvary na povrchu?

Může se stát, že u některého z krémů naleznete na povrchu buď tekutý olej nebo bílé útvary. Některé krémy mají útvarů více, některé méně a některé vůbec. Pokud něco takového objevíte, tak se nemusíte bát, krém není závadný. Jedná se totiž o sražený tuk z ořechů a čokolády, který stačí lehce zařát (při pokojové teplotě) a pořádně zamíchat do krému.

Tomuto jevu bohužel nelze zamezit... nebo tedy jde, ale za předpokladu, že bychom používali emulgátory a různé konzervanty. Poté by krém měl stále stejnou strukturu, ale už bychom šli proti naší hlavní myšlence, kde se snažíme o maximální možné přírodní složení našich produktů.

 

Využití oříškových másel

Ačkoliv se to nezdá, tak využítí oříškových krémů je celkem široké, kde se fantazii meze nekladou. Jak známe naše zákazníky, tak ve většině případů vezmete skleničku, lžičku a začnete zběsile dlabat, dokud sklenice nebude prázdná. Pokud ale rádi experimentujete, tak můžete využít něco z naší inspirace.

 

#1 Jen tak na lžičku

Není tajemstvím, že ořechový krém dokáže spolehlivě zahnat chutě na sladké. Pokud vás často honí mlsná, či časté přejídání sladkým, tak vám kolikrát postačí jedna či dvě lžičky krému. Pokud se snažíte o redukci váhy, tak doporučujeme zvolit nějaký 100% přírodní krém nebo krém s obsahem hořké čokolády. Dobrou volbou je například mandle s hořkou čokoládou.

 

#2 Čerstvé ovoce

Ovoce nakrájíme na menší kousky a vidličkou namáčíme do krému. Taktéž si můžete vytvořit ovocný salát, kde vezmete několik druhů ovoce, smícháte dohromady a pokapete některým z našich oříškových krémů. Vřele doporučujeme zkusit naše mandlové s hořkou čokoládou nebo lískové toffee. Obojí mají konzistenci jakou dělanou na tyto účely - na pokapání ovoce.

ovoce-s-orechovym-maslem

 

#3 Snídaňová kaše

Pokud ráno snídáte ovesnou, rýžovou či jakoukoliv další kaši, tak si ji můžete vylepšit oříškovým krémem. Většina lidí si dává lžičku ořechového másla nahoru na ovoce, ale vyzkoušeli jste někdy už oříškové máslo do kaše zamíchat? My ano a ta chuť je prostě boží! Na tyto účely ovšem potřebujete krém, který je velmi tekutý, na což jsme při výrobě mysleli. Proto jsme vytvořili arašídy s lískovými ořechy a hořkou čokoládou, mandlové s hořkou čokoládou nebo opět lískové toffee. Všechny tyto tři krémy při lehkém zahřátí budou extrémně tekuté a vám půjdou snadno v kaši zamíchat. TOP chuť celé kaše na 100% zaručena.

snidanova-kase-s-orechovym-maslem

 

#4 Na pečivo

Oříškový krém můžete klasicky namazat na jakékoliv pečivo. U nás je velmi oblíbený 100% kešu krém na opečeném toastu a s banánem. Na tento způsob se skvěle hodí i čokoládový krém arašídy s lískovými ořechy a hořkou čokoládou.

toasty-s-orechovym-maslem

 

#5 Oříškové sušenky

Vyzkoušet můžete například i velmi jednoduché a rychlé sušenky, které obsahují mandlový krém. Recept na vegan mandlové sušenky naleznete zde.

mandlove-susenky-recept-nuttamix

 

#6 Na lívance nebo palačinky

Není nic lepšího, než čerstvý a voňavý lívanec, na kterém je nasázené česrstvé ovoce a oříškový krém. Druh krému je individuální, ale často na lívancích vidíme hlavně 100% mandlový krém nebo mandlový krém s hořkou čokoládou. Spojení chutí ovoce, mandlí a těsta z lívanců je zajímavá.

palacinky-s-orechovym-maslem

 

#7 Do omáčky

Pokud holdujete asijskými pokrmy, tak můžete vyzkoušet naše 100% arašídový krém, který se s asií skvěle pojí. Nebo máte raději klasické krémové omáčky? Pak místo smetany můžete vyzkoušet 100% kešu krém.

 

#8 Vyrobte rostlinné mléko

Nemáte po ruce rostlinné mléko a na klasické jste alergičtí? Stačí jednoduše vzít jakýkoliv oříškový krém, přidat vodu, v mixéru pořádně rozmixovat a máme hotovo. Na tyto účely bohatě stačí i málo výkonný mixér. Nejčastěji se setkáváme s kešu a mandlovým krémem.

mandlove-mleko-z-orechoveho-masla

 

Přečtěte si také